Pikantni namaz od patlidžana

Podijeli recept:

Pikantni namaz od patlidžana

Donosimo vam iznimno jednostavan i ukusan recept za namaz od patlidžana. Patlidžan je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina) te obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam. Pa zašto ne iskoristiti sve njegove dobrobiti?

Objavljuje Kuham.hr u Utorak, 3. travnja 2018.

Iznimno jednostavan i ukusan recept za pikantni namaz od patlidžana, koji morate isprobati. Malo je povrća koje pruža toliko mogućnosti za razna jela kao patlidžan. Potječe iz Indije, a Arapi su ga u naše krajeve unijeli su još u srednjem vijeku. Njihove žene uvijek s ponosom ističu kako od njega umiju napraviti čak pedeset jela. Mi vam ovaj put donosimo samo jedno, ali ne i manje vrijedno.
Patlidžan je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina) te obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam. Pa zašto ne iskoristiti sve njegove dobrobiti?

Recept:

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 1 svježi green jalapeno
  • 5g peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 g kajenskog papra
  • 5 g soli
  • pola šalice maslinovog ulja

Recenzije

Ocijena korisnika

0 (0 glasova)

Sažetak

Ocjena

Nema komentara na "Pikantni namaz od patlidžana"

    Ostavi komentar

    Tvoja email adresa neće biti objavljena.