Lungić i krpice

Podijeli recept:

Lungić i krpice

Kod pripreme hrane uvijek traži savršenstvo, ne prestaje dok to ne postigne. Prati moderne kulinarske trendove, dobro poznaje i klasičnu hrvatsku hranu koju priprema s modernim tehnikama na avangardni, ali ipak prepoznatljiv način. Njegova filozofija kuhanja je: Domaće, a posebno. Isto takav je i ovaj recept – Lungić i krpice, još jedna Kristijanova kreacija iz kuhinje. Kuham.hr i Kristijan Marenić FTW <3

Gepostet von Kuham.hr am Montag, 5. März 2018

Chef Kristijan Marenić kod pripreme hrane uvijek traži savršenstvo. Prati moderne kulinarske trendove, dobro poznaje i klasičnu hrvatsku hranu koju priprema s modernim tehnikama na avangardni, ali ipak prepoznatljiv način. Takav je i ovaj recept – lungić i krpice.

Recept

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 35 minuta

Sastojci

  • Luk 30 g
  • Lungić 200 g
  • panceta 80 g
  • Sol 5 g
  • Papar 5 g
  • Kupus 150 g
  • Krpice 80 g
  • Maslac 50 g
  • Peršin stabljika 25 g

Priprema

  1. Lungić začinimo soli i paprom.
  2. Pancetu posložimo jednu kraj druge na dasku te zamotamo lungić u nju.
  3. Nasjeckamo luk i peršin.
  4. Zamotani lungić zapečemo na vreloj tavi sa svih strana.
  5. Premjestimo ga u pleh za pečenje i premažemo maslacem i nasjeckanim peršinom.
  6. Stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva 15 - 20 minuta.
  7. U tavici gdje je bio lungić prepržimo nasjeckani luk i peršin.
  8. Dodamo svježe naribani kupus i pirjamo 10 -15 minuta na srednje jakoj vatri.
  9. Začinimo solju i paprom. Podlijemo vodom.
  10. Kad voda zavrije dodamo krpice i kuhamo dok krpice nisu kuhane.
  11. Završimo kockicom maslaca radi kremaste teksture.
  12. Pečeni lungić narežemo i poslužimo ga aromatičnim maslacem.

Nema komentara na "Lungić i krpice"

    Ostavi komentar

    Tvoja email adresa neće biti objavljena.