Juha a la zagorska

Podijeli recept:

RECEPT: "Juha ala zagorska"

Može jedna Juha ala zagorska? Pozivamo sve muževe da iznenade svoje žene danas, jednostavno je. PS: Tagirajte ih, potaknite ih da vas iznenade <3 :-)Glavni chef: Kristijan Marenić

Gepostet von Kuham.hr am Mittwoch, 21. Februar 2018

Juha a la zagorska, kako joj i sam naziv govori, nije klasična zagorska juha karakteristična za prostor Hrvatskog zagorja, već je inspirirana navedenom juhom. Sastojci su malo drugačiji, kao i sam način pripreme, no svejedno zbog slanine i kobasica, koji su glavni sastojci ove juhe, ponosno nosi ovaj naziv. Postoji puno varijanti zagorske juhe, a naš Chef Kristijan Marenić, donosi nam modernu verziju ovog klasičnog jela.

Vjeruje se kako ova juha ublažava djelovanje alkohola dan kasnije. No, to tek moramo isprobati.

Recept:

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:

  • Luk 50 g
  • Celer 25 g
  • Mrkva 25 g
  • Sol 5 g
  • Papar 3 g
  • Češnjak u prahu 3 g
  • Peršin svježi 15 g
  • Domaće kobasice 75 g
  • Panceta 30 g
  • Sjeckana rajčica 25 g

Priprema:

Nasjeckamo dvije vrste luka, celer, peršin te naribamo mrkvu. Na zagrijanoj tavici popržimo pancetu. Poprženu pancetu izvadimo iz tave i na toj finoj masnoći popržimo luk. Zatim dodamo mrkvu i celer te popržimo otprilike pet minuta. Dodamo narezanu domaću kobasicu te par listića kelja. Popržimo nekoliko minuta i podlijemo vodom. Dodamo sjeckanu rajčicu i pustimo da juha zavrije. Začinimo po okusu solju, paprom te češnjakom u granulama. Dodamo sjeckani peršin. Kod serviranja poslužimo s pečenom hrskavom pancetom.

Nema komentara na "Juha a la zagorska"

    Ostavi komentar

    Tvoja email adresa neće biti objavljena.