Bademovo mlijeko

Podijeli recept:

Jednostavan recept za pripremu bademovog mlijeka kod kuće

Bademovo mlijeko je odlična alternativa za sve koji ne podnose klasično kravlje mlijeko. Isto tako, bademovo mlijeko je zdrava namirnica iz kategorije "Super hrana" naročito popularna među pobornicima sirove hrane. Pa tko će bolje pripremiti ovaj recept nego naša Doktorica sreće Anita Freimann ?

Posted by Kuham.hr on Dienstag, 30. Januar 2018

Bademovo mlijeko odlična je alternativa za sve koji ne podnose klasično kravlje ili sojino mlijeko, jer ne sadrži laktozu ni gluten te ga mogu konzumirati i osobe osjetljive na ove sastojke. Isto tako, bademovo mlijeko je zdrava namirnica iz kategorije “Super hrana”, naročito popularna među pobornicima sirove hrane.

Donosimo vam vrlo jednostavan recept, koji će vam oduzeti svega 10 minuta vremena, a zauzvrat ćete dobiti zdravi i hranjivi napitak s vrijednim vitaminima i mineralima. Za osnovni recept vam trebaju samo dvije namirnice, no možete mu dodati aromu i zasladiti ga po želji.

Recept

Sastojci

  • 1l vode (0,25 + 0,75) ili 4 šalice (omjer 1:4)
  • 150 grama badema (natopljenih preko noći, vodu baciti, može se mijenjati)
  • Zaslađivač po želji nakon miksanja (agava, javor, med, stevia, kokos šećer, eritrit, 5-6 datulja prije miksanja)
  • Opcija: cimet, rogač, kakao, malo vanilije (štapić ili ekstrakt)

Priprema

  1. Blendati 0,25 l vode i bademe (i datulje ukoliko radite na taj način) pola minute. Dodati ostatak vode i blendati. Procijediti vrećicom ili cjedilom i dodati ostalo.
  2. Pripremljeno bademovo mlijeko pohranite u hladnjaku u staklenoj boci 2-3 dana (mast i voda se razdvoje te je mlijeko potrebno promućkati, mlijeko može fermentirati).

Nema komentara na "Bademovo mlijeko"

    Ostavi komentar

    Tvoja email adresa neće biti objavljena.